STUDIRAJ ILI RADI ILI OBA?

Na samom početku školovanja, cilj nam da kroz stečeno znanje nadjemo posao koji volimo, koji nam se svidja i zaradjujemo. Ali pre tog cilja, put je duži nego što očekujemo. Zato neko odluči još ranijih dana da se zaposli, umesto da studira.

 

Svako može drugačije da odgovori i ima lično mišljenje za pitanje: da li studirati ili odmah tražiti posao, kao i da li je lično obrazovanje najvažnije? Ali gledano, s jedne strane, tvoje finansijsko stanje igra dosta jaku ulogu u toj zamisli, i štagod odlučio, moraš prvo razmisliti šta ti želiš. U tom trenutku možda sve izgleda naporno da bih nastavio školovanje, ali, s druge strane, zar ti tvoje lično obrazovanje nije najvažnije?
Činjenica koja pokazuje da današnje vreme i poslovi traže da posedujemo dosta veština i znanja da bi se zaposlili, primorava te da studiraš iako možda nisi želeo, kako bi se zaposlio.

Ako želiš da radiš i dok studiraš, postoje studentske organizacije preko kojih se možeš zaposliti uz njihovu pomoć. Ali dosta treba organizovati vreme, jer prioritet treba da budu studije, a ne trenutni i povremeni poslovi koji si dobio kao student. Jer se retko koji student zapošljava direktno na taj način i na tom radnom mestu pri završetku studija, jer su to povremeni poslovi i nisu u toj struci za koju studiraš. Medjutim, dok se studira, svakako pokrivaju troškove i znači ti ako je zarada adekvatna.

 

Postoje i mišljenja da sva ta zamaranja oko studija nikuda ne vode, trošenje novca godinama, s tim da ti ne garantuje budući posao u struci, odbija svaku zamisao da studiraš. Niko ne može takve ljude uveriti u drugačiji pogled na to, ali zar treba se ograničavati tim činjenicama kad je život jedan i treba iskoristiti svaku šansu za bolje sutra?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pratite nas