Univerzitetski kursevi koji su dostupni preko interneta

Za MOOC (massive online open courses) kurseve potrebna vam je dobra internet veza i  nekoliko sati slobodnog vremena nedeljno.

 Univerzitetski kursevi su organizovani  tako što se student prijavi i time dobija pristup video predavanjima (koja se objavljuju svake nedelje), zadacima i spisku literature koje profesor zadaje takođe na nedeljnom nivou, testovima pređenog znanja. Takođe, dobija se pristup online zajednici, odnosno forumima na kojima studenti  diskutuju I razmenjuju informacije od posebnog značaja za temu..

Kurseva  se održavaju  tokom cele godine, može da  im pristupiti neograničen broj studenata istovremeno.Ppredavanja su  snimljena i svaki student  može da prelazi gradivo svojim tempom i u vreme koje mu odgovara, i što sarađuje sa hiljadama drugih studenata širom sveta koji se interesuju za istu oblast.

online-learning-resourcesVerifikovane sertifikati  o završenim kursevima se dobijaju  po uspešnom ispunjavanju svih zadataka.  Mana je što nisu svi kursevi besplatni. Obratite pažnju I na mogućnost da su kursevi  besplatni ali mogu da sadrže skrivene troškove,  na pr  kurs je besplatan ali se plaća sertifikat.

Ako je vaš prioritet  znanje, a ne diploma ili sertifikat, možete da pronađete na hiljade kurseva koje će vam bez ikakve nadoknade omogućiti sticanje znanja.

Navešćemo nekoliko popularnih sajtova koji sadrže kurseve nekih od najprestižnijih svetskih univerziteta:

www.udemy.com

www.futurelearn.com

www.udacity.com

www.edx.org

www.iversity.org

www.coursera.org

iPad2-ReviewStudio

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pratite nas